De Braal – Johannes

AARNOUT LAMBERTUS DE BRAAL , indertijd gehuwd met een tante van me geheten KATHLEEN CATHARINA JOHANNES.

 

Voor de heer Aarnout Lambertus de Braal deze pagina aan hem gewijd, omdat hij zich verzette tegen de Duitse bezetters van Nederland.

(En gelet op het sociale karakter van mijn website, natuurlijk ook omdat hij destijds gehuwd was met mijn tante Kathleen.)

 

Hieronder een stukje grafiek van de Johannes genealogie.( Bron Julfahye/Paul Lucas/Ancestry.com). Helaas heb ik bitter weinig over Aarnout’s Nederlandse familieleden kunnen vinden.

 

 

Wanneer ging Aarnout naar voormalig Indië. Weet ik niet. Het moet vóór aug 1946 geweest zijn, want in aug 1946 verloofde hij zich met Kahtleen en was hij woonachtig op het adres Dijkermanstraat 1 te Soerabaja. Was hij militair? Weet ik niet. Ik vermoed van wel, want hij zat vast in het Oranjehotel te Scheveningen verdacht van vijandelijk verzet en na Scheveningen werd hij naar Köln doorgevoerd. Ik neem aan dat hij dan niet meteen werd vrijgelaten. Of wel? En ontvluchtte hij Nederland om naar Engeland te gaan en daar in dienst ging en met de Engelse troepen vóór de Nederlandse troepen in Soerabaja kwam? Ik weet het niet, ik neem maar iets aan.

 

 

Kathleen woonde bij haar ouders in aug 1946.

 

 

 

Zijn verblijf in het Oranjehotel te Scheveningen alwaar de “gasten” genoteerd” werden.

 

 

Hoe het ook geweest was, hij werd gedecoreerd met het Verzets Herdeningskruis.

 

 

 

Op één of ander manier ging het echtpaar uit elkaar en ging Kathleen naar de USA en hertrouwde met Robert C. Paul. Beiden overleden in de USA.

Aarnout overleed op 10 maart 2005 te Middelburg in de leeftijd van 81 jaar oud. Moegestreden en eindelijk zijn genadige rust gevonden in eeuwige vrede naast zijn Schepper

 

 

Voor een Strijder.

Terug naar boven