Elke foto heeft zijn verhaal

Hieronder kunt u zoeken op familienaam naar foto’s waarover door de webmaster iets geschreven is in de serie “Elke foto heeft zijn verhaal…”. De familienamen hebben alléén betrekking op personen die op de foto’s staan (maar dat wil niet zeggen dat personen die een familienaam delen ook aan elkaar gerelateerd zijn).

Extra noot van de webmaster.

Let wel: ik heb de gegevens bij elkaar gesprokkeld aan de hand van de gegevens die door het KITLV bij de foto’s verstrekt/geplaatst zijn en voor zo ver mogelijk heb ik deze gegevens gecontroleerd aan de hand van de register almanakken, oude kranten Delpher, openarch. wiewaswie en nog meer van dit soort waardevolle bronnen en bij tijd en wijle ook genealogische internetsites geraadpleegd ter vergelijking en eventuele aanvulling. Waarnodig  heb ik ook heel duidelijk mijn vraagtekens erbij geschreven. Ik ben er ook van uitgegaan dat de verstrekte informatie bij de foto’s door het KITLV in eerste instantie correct is en dat er altijd wel een paar kleine foutjes tussen zijn geslopen, maar naarmate ik me meer verdiep in de foto’s, naarmate ik ook meer en meer begin te twijfelen of bijvoorbeeld de juiste namen e.d wel bij de juiste personen zijn geplaatst door het KITLV, want ook daar heb ik al voorbeelden van gezien, dat iets dergelijks voorkomt in de collectie. Een rekenvoorbeeldje: Ik heb een kleine 400 personen onder de loep genomen en zeer zeker de helft ervan heb ik correcties toe moeten passen en dat is m.i. een beetje erg veel. Check de namenlijst maar als men mij niet gelooft.

Waarom ik de foto’s van het KITLV onder handen heb genomen (en nog doe) is hoofdzakelijk omdat ik bemerkt heb, dat er behoorlijk wat mis is in de omschrijvingen van het KITLV.(Qua jaar, qua naam, qua taalgebruik en weet ik veel wat nog meer). En ik vind dat al deze mensen die op de foto’s staan en die een stukje van de Nederlandse en/of Ned.Indische geschiedenis waren, het verdienen om hun juiste plaatsje te krijgen, gewoon uit eerbied en respect voor hen…. Zij waren niet zomaar dingsigheidjes of niemendalletjes; zij waren een stuk van de geschiedenis, waardoor Nederland geworden is tot wat het nu is, waardoor Nederland gevormd is. !!!!

 

Verder kan het me eigenlijk ook geen biet schelen, wat het KITLV beoogt met mijn rectificerende publicaties en het verder zo laat op hun site of niet. Als ik het maar weet, dat ik mijn uiterste best heb gedaan door hier enkele kwesties te rectificeren.

Desondanks luidt mijn advies aan het KITLV: Bedel om wat meer subsidie bij de regering en huur daarvan een stel goede historici of iets dergelijks voor in en corrigeer waar nodig is, want persoonlijk vind ik dat de naam KITLV te groot is om dergelijke flauwekul te laten voor wat het is.

Tekst laatstelijk aangepast 3 juli 2023.

 

Alles | Nieuwste | A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Er staan momenteel 370 namen op deze lijst

Boon van Ostade


Goor den Oosterlingh van
Phefferkorn

Verspijck
Verloren familie 6 – Verspyck" target="_blank">Verloren familie 6 – Verspyck

Terug naar boven